Bergamot Aromalı Çaylı Portakallı Kek

Leave a Comment
 

     Ev ahalisi keki hiç itirazsız tüketince ben de sık sık yeni tarifler deniyorum.Bu denemeler neticesinde ortaya çıkan bir tarif bu daha önce de çaylı kek yapmıştım ama onda ceviz vardı portakallı kek yapsam içine de kuru üzüm atsam nasıl olur diye düşünürken bir de çaylı olsun bu kek dedim.Yaparken de pişerken de evi mis gibi portakal kokusu sardı tam bir kış keki oldu umarım siz de beğenirsiniz.Keki denemek kolay da ona isim bulmak çok zor oldu zaten hep bu isim konusunda zorlanıyorum ben sizin daha iyi bir fikriniz varsa isim konusunda merakla bekliyorum.

Bergamot Aromalı Çaylı Portakallı Kek
Malzemeler:
-125 gram tereyağı(oda ısısında yumuşatılmış)
-1 su bardağı esmer şeker
-2 adet yumurta
-1 su bardağı koyu demlenmiş bergamot aromalı çay
-2 su bardağı un
-1 orta boy portakal
-100 gram kuru üzüm
-1/2 tatlı kaşığı tarçın
-1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-pudra şekeri(süslemek için)
Yapılışı:
-Portakalın kabuğun rendelenir.
-Büyük bir kapta kuru üzüm,portakal kabuğu rendesi,koyu demlenmiş çay karıştırılır.
-Tereyağı ile şeker ayrı bir kapta iyice çırpılır ve yumurtalar tek tek bu karışıma yedirilir.
-Un,kabartma tozu,vanilya,zencefil ve tarçın birlikte elenir.
-Tereyağlı ve unlu karışım çaylı karışıma eklenir ve homojen bir hal alıncaya kadar karıştırılır.
-Yağlanmış kalıba alınır ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.Kürdan testi yapılarak fırından çıkarılan kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

0 yorum :

Yorum Gönder