Çikolatalı Tart Pasta

Leave a Comment


   Yemek bloglarında görüp görüntüsüne bayıldığım ve her zamanki gibi bunu ben de yapmalıyım diye düşündüğüm bir tarif bu tart.Düşünmekle kalmayıp bana hediye gelen güzelim tart kalıbını feda edip yani iade edip bu pasta için kullanılan özel tart kalıbını aldığım da doğrudur.Hatta denediğim bir çok tarifi tutmaması nedeni ile kalıbıma ve satın aldığım mağazaya saygılarımı da yollamışlığım vardır ta ki bu son tarifi geliştirip deneyinceye kadar.Verdikleri acayip tariflerle kendimden ve kalıbımdan şüpheye düşmeme neden olan o blog sahiplerine ne demeli bilmiyorum.



    Blogger etiğine ters düşmeyeceğini bilsem bu çok sevgili takipçisi çok olan ama tarifleri tutmayan siteleri ifşa etmek de içimden geçmiyor değil ama ben tarifimi verip çekileceğim mutfağıma yeni tarifler denemeye.Bu pastanın adı farklı diğer bloglarda ama bana çok bir kibar ve gereksiz geldiği için kendimce değiştirdim tarifin adını.Siz olsanız ne ad verirdiniz bu pastaya?





Çikolatalı Tart Pasta
Malzemeler:
Keki için
-2 adet yumurta
-1.5 türk kahvesi fincanı tozşeker
-1 türk kahvesi fincanı süt
-1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
-3 türk kahvesi fincanı un
-2 yemek kaşığı kakao
-1 paket vanilya
-1/2 paket kabartma tozu
Kreması için
-1/2 litre süt
-1 çay bardağı toz şeker
-1 adet yumurta
-1 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı nişasta
-1 paket vanilya
-100 gram labne peynir

Yapılışı:
Kekin yapılışı:
-Yumurta ve tozşeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
-Süt ve sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir.
-Un,kabartma tozu,vanilya,kakao elenerek sıvı karışıma katılır ve homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpılır.(bu çırpma işlemini mutfak robotu ile değil de tel çırpıcı ile yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.)
-Kek karışımı yağlanmış kalıba dökülüp 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.(kekin pişip pişmediğinden emin olmak için herzamanki gibi kürdan testini uyglamayı ihmal etmeyin çünkü her fırının kendine özgü pişirmesi vardır.)
Kremasının yapılışı:
-Sosun yapılacağı tencerede yumurta ve şeker iyice çırpılır
-Çırpılan yumurtalara süt azar azar ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
-Un nişasta ve vanilya eklenip iyice karıştırılır.
-Tencere orta ateşli ocağa alınır ve muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.
-Ocaktan alınan krema 2-3 dakika bekletildikten sonra labne peynir eklenir ve karıştırılır.
Pastanın Birleştirilmesi:
-Pişirilen kek 1 çay bardağı sütle ıslatılır.(ben kakaolu süt kullandım çok fazla ıslatmamaya dikkat edin)
-Soğuyan krema kekin orta kısmına dökülür ve üzerine kakao elenir.


   Bu fotoğrafı çekerken  keçilerim bu pastayı çok sevdi konulu çalışmam yazar ve instagramda facebookta ve bilumum mecralarda paylaşırım diye düşünüyordum ama onlar pastadan çok teknolojinin tadını çıkarırgibiler nedersiniz?Ama laf aramızda bitirdiler tabaklarındaki pastalarını yani pastam onlardan geçer not aldı.Günün notu dersi çıkarmı :tarif tutmadı diye yılmak yok denemeye devam.









0 yorum :

Yorum Gönder