Kremalı Milföy Tatlısı

Leave a Comment


Kremalı Milföy Tatlısı
Malzemeler:
-10 adet milföy hamuru
-500 gram çilek
-pudraşekeri
Kreması için:
-500 ml. süt
-2 yumurta sarısı
-3 yemek kaşığı şeker
-2 tepeleme yemek kaşığı un
-60 gram tereyağ
-2 vanilya
-3 yemek kaşığı çırpılmış krem şanti
Yapılışı:

  1. Milföy hamurları ortadan kesilerek iki parçaya ayırılır.Paketin üzerindeki talimatlara göre pişirilir.
  2. Tereyağ,vanilya ve krem şanti dışındaki malzemeler iyice çırpılıp karıştırılarak pişirilir.
  3. Kaynamaya yakın tereyağı ve vanilya eklenir tamamen soğuduktan sonra krem şanti eklenip karıştırılır.
  4. Soğuduktan sonra krema torbasına doldurularak pişen milföy hamurlarının ortasına sıkılarak doldurulur.
  5. Üzerlerine pudra şekeri serpilip çilekle süslenir.


0 yorum :

Yorum Gönder