Arabanızı Düzenleyin

2 comments
   17 Hafta:Arabanızı Düzenleyin


     
    Eğer çocuklarla sık sık seyahat eden bir aile iseniz,aracınızın çok hızlı bir şekilde dağınık hale gelebilir.Çocuğunuz yoksa bile arabanız dağınık olabilir.Bir arkadaşım eşinin arabaada yediği-içtiği herşeyin paketini omuzunun üzerinden arkaya attığından bahsetmişti.Arkada korkunç bir manzara oluşmuş olmalı.Manzara ne kadar korkunç olursa olsun birkaç saatiizi ayırarak hızlı bir şekilde aracınızı düzenlemek için aşağıdaki ipuçlarını uygulayabilirsiniz.


     
    1-Boşaltın- Bir çöp tenekesi alın.CD'ler de dahil olmak üzere arabadaki boş her şeyi, DVD'ler, haritalar, şemsiye,boş su şişeleri vb.atın.Bagajı,torpido gözünü, kapı ceplerini ve diğer gizli saklama bölmelerini kontrol edin.Neler bulduğunuza siz de şaşıracaksınız.
    2-Sıralayın- Kalan öğeleri bir göz atın.Eski sezona ait eşyalar var mı? (yaz aylarında bir buz kazıyıcı gibi) . Eğer varsa bunları garajınızda saklayın ya da evde bunları kaldırabileceğiniz bir alan ayarlayın.Başka birine ait eşyalar varsa sahibine iade edin.  
    3-Süpürün- Arabanızı süpürün şimdi hemen hemen her benzincide bulabileceğiniz 1 TL. ile çalışan süpürgeler işinizi kolaylaştıracaktır.Araçtan paspasları çıkarın ve koltukları ve altını,zemini ve paspasları süpürün. 
    4-Temizleyin -Camları,konsolu, direksiyon simidini, havalandırma delikleri, bardak tutacaklarını ve kapı ceplerini temizleyin. 
    5-Havalandırın.Bir araba hava koku giderici satın alıp bunu sıksık kullanın.
    6-Düzenleyin- Şimdi arabanızda saklamayı tercih ettiğiniz spor ekipmanları,kitap gibi eşyaları içeri geri yükleyin.Kullanım kılavuzu,sigorta belgelrini torpido gözünde tutun.Daha büyük eşyalar için bagajınızı kullanın.Sarsıntılardan etkilnmemelri için ve bağajın içinde gezinmemeleri için onları bir kutu veya sandıkta saklayın.
     Şimdi,  temiz ve düzenli bir aracın keyfini çıkarın ve bilin ki fotoğrafları netten buldum ve yazımda kullandım.







2 yorum :

  1. Ya da araba yıkamaya verin pırıl pırıl yapıyorlar :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil