Limonlu Haşhaşlı Kek
Malzemeler
2 fincan un
1 pakt kabartmatozu
½ çay kaşığı tuz
150 gr tuzsuz tereyağı (eritilmiş)
¼ cup (yaklaşık 60 gram) krema
3 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
4 yumurta
1+ ¼ su bardağı toz şeker
Limonlu Sır için
½ cup pudra şekeri
1-2 yemek kaşığı taze limon suyu
Yapılışı:
- Bir kaba un, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin. Kenara koyun.
- Büyük bir kasede tereyağını, kremayı, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve haşhaşı birlikte çırpın. Karışım, koyu bir kıvama sahip olmalıdır.Bu karışımı kenara koyun.
- Yumurtaları ve şekeri miksrle 4-5 dakika çırpın.
- Bütün karışımları bir spatula yardımı ile yavaşça karıştırın.İyice karışıntırdıktan sonra yaşlanmış kalıba dökün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin.Fırından çıkardıktan sonra 30 dakika soğumaya bırakın.
- Kek soğurken pura şekerini ve limonsuyunu iyice çırpın ve soğuyan kekin üzerine dökün.
- Benim kullandığım haşhaş tohumu kahverengiydi bu yüzden belli olmuyorlardı kekin içinde siz mavi haşhaştohumu kullanırsanız görüntüsü daha güzel olacaktır
ellerine sağlık,muhteşemdi...
YanıtlaSilcanım afiyet olsun
YanıtlaSil