Çikolata ve Nane Kremalı Küçük Kekler
Malzemeler:
- 225g. (2 su bardağı) un
- 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
- Bir tutam tuz
- 50 gr. (1/2 subardağı) kakao
- 150 gr. tuzsuz tereyağı yumuşatılmış
- 350 gr. ( 1+1/2 subardağı) pudraşekeri
- 3 adet yumurta
- 5 ml. (1 tatlı kaşığı) nane esansı
- 250 ml. ( 1+1/4 su bardağı) süt
- 300 ml. (1+1/4 su bardağı) krema
- 5 ml. (1 tatlı kaşığı ) nane esansı
- 175 gr. sade çikolata küçük parçalara ayrılmış
- 115 g. tuzsuz tereyağı
- 5 ml. (1 tatlı kaşığı nane esansı)
- Unu kabartma tozunu tuzu ve kakaoyu bir kaba eleyin.
- Tereyağını ve şekeri derin bir kapta mikserle krema kıvamında 3-5 dakika çırpın.Yumurtayı tek tek ekleyin. Nane esansını ilave edip iyice karıştırın.
- Mikseri düşük hızda çalıştırarak un karışımını ve sütü azar azar ekleyip karıştırın.Karışımı kalıplara kaşıkla üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın.
- 175 derecede ısıtılmış fırında 12-15 dakika keklerin ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin
- Kekler ılınınca kalıplardan çıkarıp tel ızgara üzerine alın ve soğumaya bırakın.
- Naneli kramayı hazırlamak için küçük bir kapta kremayı ve nane esansını çırpın.Ucu yıldız şeklili sıkma torbasına kaşıkla doldurun.Torbanın ucunu keklerden birinin altına bastırıp yavaşça sıkın kekin ortasına 1 yemek kaşığı miktarında kekleri ortasına boşaltın.Aynı şeyi diğer kekler için de tekrarlayın ve kekleri tel ızgaraya alın.
- Jöleyi hazırlamak için çikolatayı ve tereyağını küçük bir tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak eritin.Ocaktan alın ve nane esansını ekleyin.Soğuttuktan sonra mini kekelerin üzerine dökün.
- Ben nane esansı yerine filtre kahve için kullandığım nane aromasını kullandım ama pek hissedilmiyordu tadı aslına bakarsanız nane esansı olmadan da kek nefis olmuştu kullanmasanız da olur bence.
- Jöle için kullandığınız çikolatayı kalitli bir çikolata kullanın ben Kahve Dünyasından aldığım çikolata ile yaptım neden bilmiyorum tereyağı ile çikolata karışmadı birbirine bir türlü o yüzden böyle soluk renkli bir jölem oldu hiç hoşlanmadım kendisinden.
- Eğer siz de bizim gibi kek yaptıktan sonra kalıba döktükten sonra kalan kısımları yiyenlerdenseniz bu kek hamuru bu iş için biçilmiş kaftan bana kalsa hiç pişirmden bile yerdik hepsini.
0 yorum :
Yorum Gönder