Çikolata ve Nane Kremalı Küçük Kekler

Leave a Comment


     Çikolata ve Nane Kremalı Küçük Kekler
     Malzemeler:
  • 225g. (2 su bardağı) un
  • 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
  • Bir tutam tuz 
  • 50 gr. (1/2 subardağı) kakao
  • 150 gr. tuzsuz tereyağı yumuşatılmış
  • 350 gr. ( 1+1/2 subardağı) pudraşekeri 
  • 3 adet yumurta
  • 5 ml. (1 tatlı kaşığı) nane esansı
  • 250 ml. ( 1+1/4 su bardağı) süt
       Naneli Krema İçin:
  • 300 ml.  (1+1/4 su bardağı) krema
  • 5 ml. (1 tatlı kaşığı ) nane esansı
      Çikolatalı Nane Jölesi İçin:
  • 175 gr. sade çikolata küçük parçalara ayrılmış
  • 115 g. tuzsuz tereyağı 
  •  5 ml. (1 tatlı kaşığı nane esansı)
      Yapılışı:
  1. Unu kabartma tozunu tuzu ve kakaoyu bir kaba eleyin.
  2. Tereyağını ve şekeri derin bir kapta mikserle krema kıvamında 3-5 dakika çırpın.Yumurtayı tek tek ekleyin. Nane esansını ilave edip iyice karıştırın.
  3.  Mikseri düşük hızda çalıştırarak un karışımını ve sütü azar azar ekleyip karıştırın.Karışımı kalıplara kaşıkla üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın.
  4. 175 derecede ısıtılmış fırında 12-15 dakika keklerin ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin
  5. Kekler ılınınca kalıplardan çıkarıp tel ızgara üzerine alın ve soğumaya bırakın.
  6. Naneli kramayı hazırlamak için küçük bir kapta kremayı ve nane esansını çırpın.Ucu yıldız şeklili sıkma torbasına kaşıkla doldurun.Torbanın ucunu keklerden birinin altına bastırıp yavaşça sıkın kekin ortasına 1 yemek kaşığı miktarında kekleri ortasına boşaltın.Aynı şeyi diğer kekler için de tekrarlayın ve kekleri tel ızgaraya alın.
  7. Jöleyi hazırlamak için çikolatayı ve tereyağını küçük bir tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak eritin.Ocaktan alın ve nane esansını ekleyin.Soğuttuktan sonra mini kekelerin üzerine dökün.
  • Ben nane esansı yerine filtre kahve için kullandığım nane aromasını kullandım ama pek hissedilmiyordu tadı aslına bakarsanız nane esansı olmadan da kek nefis olmuştu kullanmasanız da olur bence.
  • Jöle için kullandığınız çikolatayı kalitli bir çikolata kullanın ben Kahve Dünyasından aldığım çikolata ile yaptım neden bilmiyorum tereyağı ile çikolata karışmadı birbirine bir türlü o yüzden böyle soluk renkli bir jölem oldu hiç hoşlanmadım kendisinden.
  • Eğer siz de bizim gibi kek yaptıktan sonra kalıba döktükten sonra kalan kısımları yiyenlerdenseniz bu kek hamuru bu iş için biçilmiş kaftan bana kalsa hiç pişirmden bile yerdik hepsini.

0 yorum :

Yorum Gönder