Ballı Havuçlu Kek


Ballı Havuçlu Kek
Malzemeler:

2 cup un
1 1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı tarçın
1/2 cup hindistancevizi
2 cup rendelnmiş havuç
1 cup tozşeker
1/2 cup bal
3 yumurta
3/4 cup sıvıyağ
1/4 cup süt

Üzeri İçin:
2 poşet kremşanti
1 subardağı süt
1 tane havuç

Yapılışı:
1-Bir kasede yumurta ve şekeri iyice çırpın
2-Çırpılmış yumurta karışımına sıvyağı ekleyip 45 saniye daha çırpın
3-Sütü,balı,hindistancevizini,havucu ilave edin ve çırpın.
4-Kabartma tozu,karbonat,tarçın ve un ekleyip iyice çırpın.
5-Yağlanmış kalıpta ve 180 dereceli fırında 55-65 dakika pişirin.
Kekin üzeri kahverengileşmeye başlarsa üzerini alüminyum folya ile kaplayıp tekrar fırına verin bunun için 40.dakikada kekinizi kontrol edin.
Kek piştikten sonra en az 2 saat dinlendirip hazırladığınız krem şantiyi üzerine sürün isterseniz rendelenmiş havuçla süsleyin.
Malzemeleri ölçerken ekmek makinası ölçü kaşıklarını kullandım.